Назад

Активизиране на деловите контакти с Перу - тема на среща в БТПП

Зам.ръководителят на Посолството на Перу на посещение в София


 

Едгар Алварадо Саламанка, зам.ръководител на посолството на Перу, базирано в Атина и акредитирано за България, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Целта на посещението бе да се обсъдят идеи за засилване на двустранните търговско – икономически и културни отношения между Перу и България.

В тази връзка бе договорено в началото на следващата година посолството съвместно с БТПП да организират и проведат виртуални и присъствени събития с цел информиране на предприемачи от двете страни за предимствата, които предлагат в икономическо отношение България и Перу.

Гостът бе запознат с икономическото състояние на България, благоприятната данъчна система за бъдещи  инвеститори и възможностите за сътрудничество между бизнесмени от двете страни. Представена бе дейността на БТПП в подкрепа на бизнеса, като бе акцентирано на Арбитражния съд, доброволния търговски регистър и изданията на Палатата с икономическа насоченост. 

 

По информация на Министерство на икономиката и индустрията през първите четири месеца на 2022 г. стокообменът на страната ни с Перу възлиза на 98.5 млн. щ.д. спрямо 194.91 млн. щ.д. през същия период на 2021 г. – спад от 50%. През 2021 г. стокообменът на страната ни с Перу възлиза на 355.09 млн. щ.д. спрямо 319.32 млн. щ.д. през същия период на 2020 г. – увеличение от 11.2%, което се дължи на регистрирания ръст във вноса на медицински, хирургически, зъболекарски или ветеринарни инструменти и апарати и съдове за сгъстени или втечнени газове.


14.12.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад