Назад

БТПП подкрепя благотворителната инициатива на Сдружение "ГЛАС"- Босилеград, Сърбия

За развитие на младежки и хуманитарни дейности през 2023 година


Българската търговско-промишлена палата напомня, че в резултат от осъществено бизнес посещение в Източна Сърбия, по време на което бе посетен гр. Босилеград, има възможност за включване в 10-та Босилеградска Коледна благотворителна инициатива.

Наближава крайният срок - 14 декември 2022 г., когато ще се проведе и тържество за обявяване резултатите от благотворителната акция. Основната й цел е събиране на средства, с които да бъдат подкрепени различни младежки инициативи през 2023 г.

Благотворителната инициатива е организирана от Сдружение "ГЛАС" - Босилеград в партньорство с Българска телеграфна агенция, Българска търговско – промишлена палата и  ЦНССС.

Опитът и резултатите от изминалите години показват, че тази акция е устойчива и ежегодно се разраства. Дори и в условия на Ковид, с много ограничения, инициативата намери начин да продължи своята мисия, събирайки средства в подкрепа на различни хуманитарни и младежки дейности. През изминалите девет години бяха събрани над 50 хиляди лева, благодарение на щедростта на различни институции, бизнесмени, приятели и партньори на сдружение „ГЛАС“ от България и Сърбия.

Юбилейната Х-та благотворителна акция ще продължи до 14 декември, когато ще се проведе и тържество по повод годишнината на пресклуба на БТА в Босилеград. На този ден ще разберем и втория носител на наградата „Максим Минчев”, учредена миналата година от сдружение „ГЛАС“,  „за принос в развитието на гражданското общество и демократичните ценности“. Същия ден ще се състои и малко тържество, на което ще бъде обявена официално събраната сума от благоеворителната акция. Ще се радваме да споделите с нас юбилейната X-та Благотворителна инициатива. Нека и този път заедно, в навечерието на Коледа, да съберем малко средства, с които да подкрепим различни хуманитарни и младежки инициативи в Западните покрайнини през 2023 година.

При интерес от подкрепа на Юбилейната Х-та благотворителна акция приканваме компании, предприемачи и физически лица да предоставят финансова помощ на следната банкова сметка  ТУК

 


08.12.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад