Назад

Българската делегация в Полша проведе поредица от срещи с компании и партньорски организации

Визитата се осъществява по европейски проект, изпълняван съвместно от БТПП и ТПП на Бялисток






 

Българската делегация, която е на посещение в Полша, участва в среща с компании – членове на Регионалната търговска палата на гр. Бялисток.

Сред българските участници са: членове на УС на БТПП, регионални ТПП, браншови организации, компании, които се интересуват от възможности за бизнес с партньори в Полша, включително изпълнителният директор на Софийската агенция за приватизация и инвестиции /СОАПИ/ д-р Мария Христова.

В срещата в Бялисток се включиха полски предприемачи, които работят в следните сектори: селско стопанство – храни, техника, преработка, машиностроене, застрахователна дейност, гастрономия, хотелиерство и ресторантьорство, регионално развитие, информационни технологии и др.

Бяха посетени две предприятия, в които се произвеждат елементи за газовата индустрия и части за соларни панели www.ac.com.pl, както и компания за производство на ортопедични импланти, протези и инструменти www.medgal.com.pl. И двете фирми имат партньори в България за дистрибуция и търговия.

При интерес за намиране на партньори от Източна Полша, българските компании могат да се обърнат към БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, тел.: 02 8117 489л

В рамките на посещението председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе разговори с председателя на Търговската палата на Полша Марек Клочко и посланика на България във Варшава Н.Пр. Маргарита Ганева.

Визитата се осъществява по европейски проект, изпълняван съвместно от БТПП и ТПП на Бялисток International organization of Vocational Training to improve the professional qualifications of employees in Polish and Bulgarian enterprises 2021-1-PL01-KA210-VET-32860.

 


24.11.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад