Назад

Партньорска среща с Грузинската търговско-промишлена палата

 

БТПП проведе работна среща с колегите си от Грузинската търговско-промишлена палата /ГТПП/ с цел преглед и обсъждане на възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество. Участие в срещата взеха Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“, и Мирослава Маркова, главен експерт. От грузинска страна участваха Георги Векуа, директор „Бизнес и регионално развитие“, и Саломе Никифи, експерт.

В рамките на работната среща бяха представени актуалните дейности на двете палати и проектите, по които работят. Габриела Димитрова акцентира върху проведените наскоро бизнес делегации до Сърбия и Полша и резултатите от посещенията.

Георги Векуа сподели опита на ГТПП в сферата на дигитализацията и женското предприемачество .

Обсъдени бяха конкретни стъпки за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, както и за организирането на онлайн събитие в началото на другата година, размяна на делегации, участие в Балканския винен фестивал на винарни от Грузия и др. Бе направен преглед и на участието на двете палати в международни организации, сред които Европалати, Федерацията на световните търговски палати, Бизнес съвета към Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) и др. Припомняме, че през 2019 г. двете палати подписаха Меморандум за разбирателство.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите събития с партньори от Грузия.

За по-активно сътрудничество с Грузия можете да заявите интерес в дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", e-mail: interdpt@bcci.bg

 


02.12.2022 г.

Видео:

Назад