Назад

БТПП връчи за 29-ти пореден път традиционните си Годишни награди

Бяха отличени фирми, посланик, търговски представител, браншова организация, регионална палата, медия и журналист








 

За 29-и пореден път Българската търговско – промишлена палата  отличи с традиционните Годишни награди фирми, посланик, търговски представител, регионална палата, браншова организация, медия и журналист. Наградите - бронзова статуетка "Хермес", Плакет и Грамота бяха връчени  на церемония в София Хотел Балкан.

Отличените фирми в Класацията на БТПП "Топ 100" са определени въз основа на критерии, показващи устойчивост и успешно управление. Техните постижения са доказателство, че предприемачите в България са приели предизвикателствата и са успели да извлекат предимства от трудната икономическа ситуация.

Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и индустрията, връчи бронзова статуетка "Хермес" и грамота на "Елаците мед" АД, която бе отличена в категория "Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021 г.".

Смятам, че всички български компании заслужават награда, защото в тези тежки времена те показаха, че не просто могат да оцеляват, да са гъвкави и иновативни, но и завладяват нови пазари. Видяхте и статистиката - 2021 г. спрямо 2020 г. има 18 млрд. лева покачване на БВП, сигурен съм, че 2022 г. спрямо 2021 г. ще има много добри показатели, каза министърът.

Вицепремиерът Лазар Лазаров връчи бронзова статуетка "Хермес" и грамота на "Парк лейн дивелъпмънтс" АД в категорията "Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г.".

С бронзови статуетки "Хермес" и грамоти бяха отличени Клъстер "Подемна техника" ООД в категорията “Браншови организации“ за постигане на целите и задачите на БТПП и Търговско-промишлената палата – Благоевград, в категорията "Регионални търговско-промишлени палати от системата на БТПП", също за принос при постигане целите и задачите на БТПП.

Посланикът на Украйна Виталий Москаленко бе отличен с бронзова статуетка "Хермес" и грамота от председателя на БТПП Цветан Симеонов за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между двете държави и за приноса в постигането на целите на БТПП.

Тодор Табаков, заместник-председател на БТПП, отличи търговския съветник към посолството на Турция Синем Таштан с бронзова статуетка "Хермес" и грамота за заслуги на развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави и за приноса в постигането на целите и задачите на БТПП.

Георги Тодоров, служебен министър на електронното управление, връчи плакет и грамота на ППС ЕООД в категорията "Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/2020". 

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП и член на Управителния съвет на Палатата, връчи плакет и грамота на "Тексайд България" ЕООД в категорията "Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на сто лева собствен капитал".

Красимир Дачев - заместник-председател на БТПП, награди "Стройколукс" ООД с плакет и грамота  в категория "Топ 100 фирми, класирани по изменение на печалбата 2021/2020".

"Стардор" получи плакет и грамота в категорията "Най-добре представяща се компания през 2021 г."

В категория "Медии" плакет и грамота получи Нова телевизия, а в категория "Журналист" бе отличена Диана Янкулова от БНР. Наградите връчи председателят на БТПП.

БТПП получи поздравителни адреси от президента, финансовия министър, министъра на здравеопазването, Агенцията по заетостта, неправителствени организации и компании.

 

 

 


02.12.2022 г.

Видео:

Назад