Назад

Открит е нов логистичен център на "Транспрес" в Индустриален парк София-Божурище

Инвестицията надхвърля 16 млн. лева и открива нови 100 работни места




 

Новият логистичен център на българската транспортно-логистична компания "Транспрес" (TRANSPRESS) бе открит в Индустриален парк София-Божурище. Инвестицията е за над 16 млн. лева. Компанията е пряк член на Българската търговско-промишлена палата.

На официалното откриване присъстваха Никола Стоянов - министър на икономиката и индустрията, Николай Найденов - зам.-министър на транспорта и съобщенията, Цветан Симеонов - председател на Българската търговско-промишлена палата, Богдан Богданов - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Андреана Премянова - председател на СД на НК Индустриални зони, Веселин Стоянов - основател и управител на "Транспрес".

В приветствието си на откриването председателят на БТПП подчерта, че новият логистичен център е важно събитие не само за фирмата, но и за транспортния сектор, и за икономиката на България. "БТПП се радва, че е забелязала навреме тези, които въвеждат иновации в отделните сектори, като опазват околната среда. Те вече са получили отличие от Палатата за кръговата икономика".

Бе подчертано, че такава сериозна база е свързана с въвеждането на най-водещите международни стандарти. Симеонов в качеството си на председател на УС на GS1 България отбеляза, че организацията е носител на най-модерните стандарти, като екипът и Транспрес, както и неговият ръководител като член на УС на GS1 България ползва тези най-нови стандарти и в бъдеще ще се очакват още по-окуражителни новини.

В края на приветствието Цветан Симеонов връчи диплома за работата на Транспрес в лицето на Веселин Стоянов  като член на УС на GS1 България с пожелания за нови бъдещи успехи на целия екип на компанията. 

Новият логистичен център е разположен на общо 40 декара площ и разполага с най-голямата крос-докинг платформа за палетни пратки у нас. Центърът има 60 рампи за едновременно товарене и разтоварване на 60 камиона, складове, зона за разпределение на пратки и офисна част. Капацитетът е до 12 000 тона или 15 000 палета обработени товари за денонощие и над 4 млн. палета за година при 24/7 режим на работа по стандартите на глобална компания. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. В центъра поетапно ще бъдат открити 100 работни места, каза още Веселин Стоянов.

По време на събитието бе представена първата у нас и на Балканите иновативна система, която действа на принципа на “поточна линия за палетни пратки” в склада. Така големите товари се движат на 40 автономни колички по специално изградена релсова инфраструктура, с което едновременно се повишава ефективността на работа, намаляват се щетите и не на последно място се повишава безопасността за работещите.

Бе направена и интерактивна демонстрация на първия у нас тренировъчен симулатор за допълнително обучение на шофьори на камиони. Той пресъздава реалната среда в шофьорската кабина и поставя обучаващите се в разнообразни ситуации на пътя и в работата, така че да подобри уменията им за реакция и да повиши безопасното поведение.

Предвидена е да се изгради фотоволтаична система и зарядни станции за електрически автомобили, с които вече "Транспрес" разполага.

Линк към приветствието на Цв.Симеонов


05.12.2022 г.
Назад