Назад

БТПП отличи търговския съветник в Посолството на Турция с почетна диплома

Във връзка с изтичане на мандата му и за принос в развитието на двустранните икономически отношения
 

В края на своя 4-годишен мандат Окан Пакбеше, търговски съветник в Посолството на Турция в София, посети отново Българската търговско-промишлена палата и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

На срещата бе изразено взаимно удовлетворение от съвместната работа през изминалия мандат.. Симеонов подчерта, че от позицията на съседи и силни търговски партньори, двете страни имат много общи цели в икономическа насока. Инвестициите и търговският стокообмен са движещи в развитието на двустранните отношения.

Пакбеше сподели, че въпреки настоящите трудности амбициозната турска икономика очаква подобрения. Той подчерта, че бизнес организациите от Турция и България трябва да  продължат да насърчават търсенето и намирането на бизнес партньори от двете страни. Отношенията на БТПП със Съвета за външна търговия на Турция /DEIK/ имат нужда от възстановяване след временното прекъсване, породено от ковид пандемията.

Турският гост информира, че съвсем скоро в България ще пристигне негов колега, който ще продължи сътрудничеството с БТПП, заедно с г-жа Синем Таштан, настоящ търговски съветник в Посолството на Турция.

В края на срещата председателят на БТПП връчи на Окан Пакбеше  почетна диплома с висока оценка за съвместното сътрудничество и принос за развитие на българо-турските икономически отношения.

 

Може да проследите връчването на отличието  Т У К


20.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад