Назад

Продължават срещите за обмяна на опит между членовете на АСТЦ

БТПП задълбочава сътрудничеството със Световен търговски център Леуварден, Нидерландия




 

Българската търговско-промишлена палата, като Световен търговски център София /асоцииран/ проведе среща с колегите си от Световен търговски център Леуварден, Нидерландия за споделяне на опит. Събитието е част от инициативата на Асоциацията на Световните търговски центрове /АСТЦ/ за задълбочаване на сътрудничеството между членовете на организацията.

Еверт Йан Шоустра, управляващ директор на СТЦ Леуварден и член на Консултативния съвет на европейските членове на АСТЦ, представи основните търговски дейности, които предлага центърът. Акцент бе поставен на структурата на СТЦ Леуварден и групите по интереси, които функционират към него в сферата на хранително-вкусовата промишленост, агротехника, търговия и др. Шоустра информира за базите данни, с които разполагат, с партньорската мрежа, както и с възможностите за търсене на партньори.

Габриела Димитрова, директор „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП, сподели, че тази среща е продължение на проведения през 2021г. уебинар за правене на бизнес в България, съвместно със СТЦ Леуварден. Димитрова изрази надежда за задълбочаване на сътрудничеството между български и нидерландски фирми, организирането на бизнес мисии, намирането на партньори, публикуването на бизнес оферти. Обсъдени бяха базите данни, с които Палатата разполага, както и бъдещи инициативи.

Даница Милованович, съветник членство и бизнес развитие за Централна и Източна Европа към АСТЦ, заяви готовност за съдействие при свързване на членовете на различните световни търговски центрове.

 

 


15.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад