Назад

Работна среща в рамките на Асоциацията на световните търговски центрове

Бе направен преглед на дейността и обсъдени насоки на бъдещо сътрудничество със СТЦ Рен Бретан








 

Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП и екип от дирекция „Международнo сътрудничество и международни организации“  обсъдиха с колегите си от Световен търговски център Рен Бретан актуалната икономическа обстановка в България и Франция и възможности за сътрудничество. Онлайн срещата е част от инициативата на Асоциацията на световните търговски центрове /АСТЦ/ за споделяне на опит между членовете на организацията. Модератор на срещата бе Даница Милованович, съветник членство и бизнес развитие за Централна и Източна Европа към АСТЦ.

Председателят на БТПП представи икономическа среда в България, акцентирайки върху нарастващите цени на електрическата енергия и природен газ. Той сподели, че Палатата стимулира и насърчава всеки един предприемач в тази непредвидима икономическа и политическа среда,  да премине към ВЕИ за собствени нужди.

Николас Бийти, координатор на Световен търговски център Рен Бретан информира  за актуалната ситуация във Франция – нарастващите цени на ел. енергия, сушата в региона, както и последствията от ковид пандемията. Той представи услугите, които СТЦ Рен Бретан предлага на членовете си.

Цветан Симеонов запозна колегите си с дейността на Търговския регистър и Арбитражния съд към БТПП, както и онлайн услугите, които БТПП предлага.

В рамките на срещата бе обсъдено бъдещо сътрудничество между БТПП и СТЦ Рен-Бретан в областта на туризма, както и размяната на делегации.

 


09.09.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад