Назад

Италиански фирми в сферата на енергийно-ефективното строителство посетиха БТПП

Петдесет предприемачи от Сицилия представиха дейността си






 

Андриана Колева, Служба по търговско-икономическите въпроси - гр. Милано, заедно с представители на италиански фирми в сферата на енергийно ефективното строителство посетиха БТПП и дискутираха с председателя Цветан Симеонов различни възможности за навлизане на българския пазар. В срещата участваха Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции при БТПП и Захари Николов, ген. мениджър на Интернет сайта https://opportunitabulgaria.net/ .

 

Симеонов представи пред гостите дейността на БТПП, както и отличното сътрудничество с Посолството на Италия в София и Конфиндустрия България (асоциация, която обединява италианските компании в България).

 

Участниците в срещата, представляващи около петдесет предприемачески фирми от района на Сицилия, представиха накратко своята дейност в сферата на изграждане на фамилни къщи от естествени екологични материали.

 

Към момента компаниите изграждат фамилни къщи във Франция в района на Париж и имат намерение да стъпят и на българския пазар. Интересуват се предимно от суровини за изграждането на къщите като дървен материал тип – чам и търсят контакти с български строителни компании за бъдещо сътрудничество.

 

По време на разговора бе констатирано, че съществува добра перспектива за производство на материали за къщите в България.

 

При интерес от сътрудничество с италианските компании българските фирми и организации могат да се свържат със СТИВ Милано - Андриана Колева на тел: +390395964689 и е-мейл: a.koleva@mi.government.bg, или дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, БТПП, тел.02/8117421 и имейл: irelations@bcci.bg.

 

 


06.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад