Назад

Посланикът на Косово в София посети БТПП

Бе дискутирана темата за създаване на двустранна търговска палата


Тази седмица Българската търговско-промишлена палата бе домакин на среща с посланика на Косово Делфин Плана. Посланик Плана разговаря с председателя Цветан Симеонов. На срещата бе представен и Мустафе Авдиу, нов съветник по икономическите и търговски въпроси в Посолството на Република Косово в София.

Председателят на Палатата информира гостите за предстоящия бизнес форум на Инициативата Три морета, който ще се проведе в София на 8 – 9 юли 2021 г.  Българската търговско-промишлена палата партнира на организаторите на събитието и подготвя панелна дискусия на мрежата от търговско-промишлени палати към Инициативата Три моретa. Посланик Плана информира, че косовски компании проявяват интерес  да участват във форума.

Събеседниците обмениха идеи за насърчаване на икономическото взаимодействие между двете страни. Бе разисквана темата за създаване на двустранна търговска палата, която да обедини компании, които вече развиват бизнес с партньори от другата страна и такива, които имат сериозни намерения за търговия и инвестиции между България и Косово.

При интерес за включване в Българско-косовска бизнес организация, можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


30.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад