Назад

Бизнес срещи между компании от България и Пакистан

Планира се виртуална изложба на стоки от Пакистан през септември т. г.


Българската търговско-промишлена палата и Посолството на Пакистан в София, съвместно с Асоциацията за развитие на търговията на Пакистан проведоха онлайн събитие, в рамките на което се осъществиха бизнес срещи между компании от България и Пакистан.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров откри събитието и изрази намерението на палатата да организира подобни срещи и в други сектори от взаимен интерес.

Омер Манзоор Малик, заместник-ръководител на дипломатическата мисия на Пакистан в България, потвърди желанието на Посолството да активизира търговията в двете посоки. Той сподели, че се планира провеждане на виртуална изложба на стоки от Пакистан през септември 2021 г.

Интересите на фирмите по време на двустранните срещи бяха обособени в няколко области:

  • текстилна промишленост /домашен текстил, облекла/;
  • медицински изделия /хирургични и дентални инструменти/;
  • хранително-вкусова промишленост /плодове, зеленчуци, преработвателна промишленост/;
  • химическа промишленост;
  • спортни стоки;
  • лека промишленост /естествени камъни, бижута и др./.

Най-голям интерес бе проявен от компаниите в текстилната промишленост, последван от химическата и леката промишленост. Бяха осъществени много нови контакти сред участниците – общо 60 представители на бизнеса от България и Пакистан. Допълнителна информация за направените презентации на пакистански компании можете да намерите в базата данни на БТПП с бизнес оферти и предложения.

 

 


29.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад