Назад

Декарбонизацията на икономиката - новото предизвикателство пред българския бизнес

Обучениe за зелена трансформация на икономиката, 9 юли от 10,30 часа


Българската търговско-промишлена палата в сътрудничество със Съвета “Кръговата икономика – Зелената алтернатива за България“ (CEGA-BG)  организира  серия от срещи и обучения, които да запознаят българския бизнес с необходимостта от трансформиране на икономическите дейности на основата на иновативни зелени технологии и постигане на устойчиво развитие. Основният фокус на тези обучения са: промените в различни аспекти на нормативната уредба, с които българският бизнес трябва да е запознат, както и възможностите за финансиране на „зелени проекти“ от различни източници.

На 9 юли от 10,30 -12,30 ч. ще се проведе обучение на тема „Кръговата  икономика и декарбонизацията на индустрията“. Основният фокус на обучението ще бъде представянето на световната и европейската политика за декарбонизация, както и конкретните изисквания към българските фирми, които произтичат от тази политика. Ползите от участието в обучението са свързани с конкретната помощ, които фирмите ще получат, за адаптиране на техните мисия, визия и фирмени цели с новите европейски политики. Фирмите - участници в обучението, ще разберат как биха могли да докажат пред всички заинтересовани от техния бизнес страни, че те действително имат „зелено мислене“ не само като декларативно твърдение, но и на практика. По време на обучението ще бъдат дадени конкретни примери и ще бъдат разработени практически упражнения в тази насока.

Лектор на обучението ще бъде доц.  д-р Светла Бонева, Катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ при  УНСС, член на Изпълнителното бюро на CEGA-BG .

Обучението ще се проведе присъствено, в сградата на БТПП, ул. Искър 9, зала Б.  Детайлна програма на обучението и регистрационна форма може  да намерите тук .  

За допълнителни въпроси: тел. 02/8117553.

 

 


02.07.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад