Назад

Среща с временно управляващия посолството на Либия в София

Обсъждане двустранните икономически отношения и бъдещи стъпки за насърчаване на партньорството и взаимната търговия


Мофтах Дрени, временно управляващ Посолството на Държавата Либия в София, разговаря с председателя на БТПП  Цветан Симеонов.

По време на срещата бе обсъдено нивото на икономическите отношения между двете страни и бъдещи стъпки за насърчаване на партньорството и взаимната търговия. Симеонов информира госта за добрите работни връзки между БТПП и Съюза на либийските търговско-промишлени палати, базирани на  подписано през 2017 г. споразумение за сътрудничество. Договорено бе провеждане на бизнес форум в електронна среда с участието на предприемачи от двете страни, като БТПП допълнително ще информира деловите среди за датата на събитието. Предварителен интерес за участие българските фирми могат да заявят в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и 02/8117489 и  имейл: irelations@bcci.bg

По информация на Министерство на икономиката за периода на 2020 г. ръст в стокообмена между двете страни от 118%, което се равнява на 158.3 млн. щ. д., като се отчита и ръста при българския износ (131.6 млн. щ. д. – около 81% ръст), както и значителен ръст при вноса от Либия – 26.7 млн. щ.д. Износът ни се формира главно от пшеница и смес от пшеница и ръж; ечемик и хлебарски, тестени  сладкарски или бисквитни продукти, дори с прибавка на какао; нафора, празни капсули  от тесто за медикаменти, сухи тестени листа от брашно, скорбяла или нишесте и подобни продукти.

 

 


25.06.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад