Назад

Насърчаване на търговско-икономическите отношения между България и Аржентина

Бе проведена дискусия по въпроси от взаимен интерес


Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и Посланикът на Аржентина в София Н.Пр. Алфредо Атанасоф проведоха онлайн работна среща с бизнес камарите на провинция Буенос Айрес.

В дискусията участваха Икономическата конфедерация на провинция Буенос Айрес (CEPBA), Икономическата федерация на провинция Буенос Айрес (FEBA), Индустриалният съюз на провинция Буенос Айрес (UIPBA) и Асоциацията на индустриалците от провинция Буенос Айрес (ADIBA).

Правителството на провинцията бе представено на събитието от  директора за външната търговия  г-жа Мария Лусия Белиз. В срещата взеха участие и г-н Йордан Стоичков и г-жа Екатерина Янкова– представители на търговския отдел към Посолството на Аржентина в София .

Срещата бе открита от посланик Атанасоф, който запозна представителите от Аржентина с актуалното състояние на двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения.

От своя страна председателят на БТПП предостави детайлна информация за дейността на Палатата в подкрепа на бизнеса, данъчната политика на страната, винения и туристическия сектор в страната. Срещата завърши с дискусия  по  въпроси от взаимен интерес, свързани с насърчаването на двустранната търговия.

Пълен запис на срещата е достъпен на: https://www.youtube.com/watch?v=G0Ljk6qkkk8

При желание за сътрудничество с организации и компании от региона моля да заявите интерес в Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП на е-мейл:irelations@bcci.bg за включване в предстоящи бизнес инициативи по линия на Палатата.

 


22.03.2021 г.
Назад