Назад

БТПП подписа споразумение за сътрудничество с китайски партньори в областта на внос и износ на машини и електронни продукти



Българската търговско – промишлена палата подписа споразумение за сътрудничество с Китайската търговска камара за внос – износ на машини и електронни продукти (CCCME) http://www.cccme.org.cn/index.aspx

Целта на споразумението е да даде още по–голям тласък на развитието на сътрудничество между партньори от Китай и България в областта на внос – износ на машини и електронни продукти в тези тежки и турболетни за световната икономика времена.

БТПП подържа партньорски отношения с китайски партньори още от 1985 г. с подписване на първото споразумение за сътрудничество с Китайската търговска палата /Китайския съвет за насърчаване на международната търговия/.

По данни на Министерство на икономиката през първото шестмесечие на 2020 г. двустранната търговия между България и Китай достига 1295.6 млн. щ.д. (увеличение от 4.3% спрямо същия период на 2019 г.), от които български износ в размер на 474.0 млн. щ.д. (+14.3) и внос от Китай от 821.6 млн. щ.д. (-0.8%).


10.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад