Назад

ВИРТУАЛНА СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ЮЖНА АФРИКА



Н.Пр. Табо Тахе, Извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в София разговаря с председателя Цветан Симеонов. В разговора участва и Александър Божилов, експерт международно сътрудничество и международни организации при БТПП.

По време на виртуалната среща бе обсъдено състоянието към момента  на търговско – икономическите отношения между двете страни. Договорени бяха размяна на бизнес делегации между Република Южна Африка и България на по – късен етап през следващата година при настъпване на възможност за тяхното осъществяване без допълнителни ограничения съществуващи в момента в света като цяло. Заинтересованите от участие могат да изпращат адреси, на irelations@bcci.bg, за да бъдат поканени

По информация на министерство на икономиката за първите шест месеца на 2020 г. износът от България достига 59.7 млн. щ. д.,което отбелязва спад от -20% в сравнение със същия период на предходната година. Вносът от Р Южна Африка е на стойност 16.0 млн. щ. д., като тук се отбелязва двоен спад от -56.6% в сравнение с периода за 2019 г. Стокообменът между двете държави е на стойност 75.7 млн. щ. д., като и тук статистиката отчита спад от -32% в сравнение с първите шест месеца на 2019 г.

 


03.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад