Назад

Среща с посланика на Аржентина Н.Пр. Алфредо Атанасоф



Представители на ръководството на БТПП се срещнаха с Н.Пр. Алфредо Атанасоф, посланик на Република Аржентина. Председателят на БТПП Цветан Симеонов, Гена Събева, член на ИС на БТПП и председател на Съвета на браншовите организации, както и Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация дискутираха с дипломата начините за разширяване на търговското и инвестиционно сътрудничество между България и Аржентина. Посолството на Аржентина и БТПП подготвят виртуално бизнес събитие, както и съдействат за реализиране на различни бизнес проекти.

При интерес за участие в предстоящата виртуална среща, можете да се свържете с: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, тел.: 02 8117 489.

------------------

По информация от Министерството на икономиката през първите шест месеца на 2020 г. стокообменът на страната ни с Аржентина възлиза на 22.34 млн. щ.д. спрямо 24,85 млн. щ.д. през същия период на 2019 г. – спад от -10.1%.

През 2019 г. данните на митническата статистика показват, че двустранният стокообмен между България и Аржентина отбелязва спад от -39.5% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на 49.35 млн. щ.д.

От България в износа преобладават: Машини и апарати  за  подготовка или преработка на тютюн, Артикули за колективни  игри, Артикули за фойерверки, Табла, пана, конзоли,  пултове, шкафове  и други подобни, Маркучи  от  вулканизиран каучук. От Аржентина се внасят: Руди на благородните метали и техните концентрати, Фъстъци непечени, Вълни, нещрайхгарни, Вълна, фини или груби косми, щрайхгарни или камгарни, Зеленчуци със сухи бобови чушки и др.

 


01.12.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад