Назад

При засилен интерес се проведе информационният ден по проект STRONG







Днес в онлайн формат, с повече от 30 участници се състоя информационно събитие по проект STRONG, финансиран по Норвежкия финансов механизъм. Мероприятието бе открито от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който отбеляза важността на предоставената подкрепа по линия на програма Социален диалог - достойни условия на труд за подобряване на процеса на тристранното сътрудничество в България. Приветствие към участниците отправи и Венцеслава Янчовска, почетен генерален консул на Кралство Норвегия в България, която определи БТПП като ценен партньор и организация с дългогодишен опит в изпълнението на проекти, целящи подобряване на сътрудничеството между участниците в тристранния диалог - работодатели, синдикати и правителство.

Срещата продължи с представяне на добри практики в доброволното решаване на спорове като бе направен паралел между примери от Норвегия, Ирландия, Франция и Полша. Последва разглеждане на основните моменти от разработения по проекта  Наръчник за доброволно решаване на спорове – преговори, медиация, помирение и арбитраж и решаване на колективни трудови спорове. Презентации от срещата, както и пълния набор от разработени анализи и проучвания са налични ТУК
 

-------------
Проект STRONG стартира в края на миналата година и се изпълнява от БТПП като водеща организация, в партньорство с Конфедерацията на норвежките работодатели (NHO) и Норвежко-Българската Бизнес Група (НББГ). Основна цел на проекта е укрепване на политиките и практиките на социалния диалог в България и подобряване на тристранното сътрудничество на национално, регионално и местно равнище.

 


26.11.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад