Назад

Виртуална среща "Възможности за бизнес между български и сръбски компании"



Българската търговско- промишлена палата и Посолството на Република Сърбия в София организират виртуална среща Възможности за бизнес между компании от България и Сърбия” в период на трудности и предизвикателства в световен мащаб. Събитието ще се проведе в електронна среда на 1.12.2020 г. от 15.00 ч. По време на събитието ще бъде представена актуална информация за икономическите отношения между двете страни, както и ще насочи вниманието към секторите с потенциал във взаимната търговия и инвестиции.

По анализ изготвен от Министерство на икономиката на Р.България показва, че в износната листа на българските стоки преобладават главно суровини, материали и стоки с ниска степен на обработка. Челните места заемат нефтени масла и масла от битуминозни минерали, електрическа енергия. През 2015-2019 г. се наблюдава увеличаване на дела на износа на изделия и продукти на химическата, фармацевтичната промишленост и машиностроенето. При вноса се забелязва, че преобладават стоки от металопреработвателната промишленост, нефтени масла и масла от битуминозни минерали, медни руди и техните концентрати и др.

Онлайн събитието е подходящо за: български фирми и предприемачи, които желаят да проучат сръбския пазар, да разширят контактите си с местни институции и компании, да намерят бъдещи партньори. Работен език на събитието - английски.

Предварителна програма на срещата тук.

При интерес за участие моля да се регистрирате тук: https://forms.gle/tvyWazR8SQJwLizp9 до 30.11.2020.

Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Google meet и инструкции за ползване.

За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 421 и 02 8117 489, e-mail: irelations@bcci.bg


18.11.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад