Назад

Представители на деловите среди от България и Русия участваха в инвестиционен уебинар



Инвестиционни проекти бяха представени пред потенциални партньори от Русия по време на съвместен уебинар, организиран от Българската търговско-промишлена палата, Търговско-промишлената палата на Руската Федерация и Съвета по инвестиции към БТПП.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри събитието и подчерта, че изследванията, в които участва Палатата, показват, че очакванията на бизнеса за икономическия климат и състоянието в и след кризата К-19 не са положителни. Това обаче насърчава фирмите да търсят сериозни, дългосрочни партньори - както за търговия, така и за инвестиции.

В събитието се включиха над 60 участници от България и Русия, включително представители на 20 региона – търговски палати и местни бизнес организации.

Участниците бяха приветствани от зам.-председателя на ТПП на РФ Владимир Падалко, от Посланика на България в Москва Н.Пр. Атанас Кръстин и търговския представител на Руската Федерация в България Константин Артюшин.

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП, направи представяне на фирмите и организациите, които той обхваща, както и дейностите, които предлага на членове и партньори.

Бяха оповестени два инвестиционни проекта в България, за чиято реализация се търсят инвеститори. Това са предприятие за производство на мобилни електрически генератори  и регионален логистичен и производствен център.

Председателят на Съвета по финансова, промишлена и инвестиционна политика на ТПП РФ Владимир Гъмза, от своя страна, представи приоритетите на Съвета. Бяха намерени допирни точки между двете структури, които са основа за бъдещо сътрудничество.

Инвестиционният климат в България бе разяснен от Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции.

Международната банка за икономическо сътрудничество, която е сред членовете на Съвета по инвестиции към БТПП, също направи представяне на услугите и продуктите, които предлага на средни и големи компании.

Павел Велков, управляващ партньор на фонд Morningside Hill Capital Management, също бе сред презентаторите.

Българската търговско-промишлена палата и ТПП на Руската Федерация се договориха да продължат сътрудничеството си с цел информиране на потенциални партньори от двете страни за различни форми на взаимодействие.

 

 


20.11.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад