Назад

В БТПП среща с посланика на Сърбия в България







Н. Пр. доц. д-р Желко Йович, Извънреден и пълномощен посланик на Република Сърбия в България посети БТПП се срещна с преседателя Цветан Симеонов.

Разисквани бяха възможностите за засилване на двустранните търговско – икономически отношения между двете страни. Констатирана бе липсата на достатъчна актуална икономическа информация за двете страни, като например от какви български продукти има интерес в Сърбия и обратното, какви сръбски продукти се търсят в България.

По време на срещата бе договорено да се организира онлайн събитие в края на месец ноември тази година за представяне на сръбската икономика пред български компании с интереси за бъдещо съвместно сътрудничество. БТПП допълнително ще информира чрез своите информационни канали за точния перйод на провеждане на събитието. БТПП възобновява проучването на интереса на български фирми за посещение с бизнес делегация до гр. Пирот с посещение на Свободна зона Пирот /http://www.info.freezonepirot.com/index.php/bg /.  

Делегацията бе отменена по–рано през тази година поради настъпилата пандемична обстановка в страната и в света като цяло и се предвижда да се проведе отново при нормализиране на обстановката. Интерес за включване бяха заявили над 30 български компании.

Предварителен интерес за участие в предстоящите събития българските фирми могат да заявят в дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и 02/8117489 или на имейл: irelations@bcci.bg


16.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад