Назад

Временно управляващият посолството на Либия в София посети БТПП





Софиан Елтрики, временно управляващ Посолството на Либия в София посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участваха и Халед Зитун,втори секретар към посолството, Атанаска Петкова, председател на Българо-Либийска асоциация Сахара и адвокат, Явор Томчев, зам.председател и Станимир Цоцов, член на УС на БТПП.

Темата на разговора бе активизирането на българо – либийските търговско – икономически взаимоотношения. В тази връзка БТПП има подписано споразумение за сътрудничество със Съюза на либийските търговско-промишлени палати от 2017г. като дагаваренастите по споразумението са свързани с икономическото развитие между Български и либийски предприемачи.

По информация на г-н Елтрики стоките от взаимен интерес са:

Внос от Либия – керамика, мрамор, силикон, желязо, кожи от добитък и вълна, петрол и петролни изделия, бои и маджун, фурми и др.

Износ от България – лекарства и медицински материали и апаратура, санитарни материали, електрически инструменти и консумативи, обувки, облекла, обработено желязо, хранително производство и суровини, земеделски машини, мебели, обзавеждоне и декоративни материали, строителство и др.

Двете страни се договориха през следващия месец съвместно да организират онлайн информационно събитие за възможностите за правене на бизнес между двете държави с участието на експерти от Либия и България. Събитието ще предшества предстоящо посещение в България на либийска бизнес делегация в перйода до края на 2020г. БТПП допълнително ще информира за точни дати на двете събития. Предварителен интерес за участие в предстоящите събития българските фирми могат да заявят в дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел. 02/8117421 и 02/8117489 и на имейл: irelations@bcci.bg


15.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад