Назад

БТПП почете 20-та годишнина на Конфиндустрия България









Италия е един от основните търговски партньори на България. Италиански компании са сред водещите инвеститори в страната. За това сътрудничеството на Българската търговско-промишлена палата с партньорски организации от Италия е дългогодишно и много сериозно.

Тази седмица Конфиндустрия България отбеляза своята 20-та годишнина с няколко последователни събития. Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи почетен диплом на Мария Луиза Мерони, ръководител на организацията за дългогодишно коректно и ефективно сътрудничество; за приноса на Конфиндустрия за разширяване на българо-италианските бизнес отношения; за активна дейност както в областта на търговията и икономиката, така и в индустриалните отношения.

Партньорството на БТПП и Конфиндустрия България се изразява в съвместното организиране и провеждане на бизнес събития, насърчаващи двустранните икономически връзки, както и в подкрепа на конкретни бизнес начинания.

Конфиндустрия България е сред активните организации, участващи в Клуба на смесените и чуждестранни палати в България.

Конфиндустрия България е създадена през 2000 г. като Консултативен Комитет на Италианското предприемачество в България. Организацията вече има над 250 фирми членове, които отчитат предприемаческа дейност, която възлиза общо на 5% от БВП на България и осигурява над 30 000 работни места.

От 2010 г. Конфиндустрия България е част от Конфиндустрия Италия. Конфиндустрия е водещата в Италия асоциация на производствени предприятия и фирми за услуги, с доброволно членство на 220 асоциации и повече от 150 000 фирми, даващи работа общо на 5 438 513 служители.


15.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад