Назад

Нов член в семейството на Палатата





„Гранд Хотел Милениум София“ е вече пряк член на БТПП с решение на Изпълнителен съвет от 25.09.2020, а председателят на Палатата Цветан Симеонов връчи сертификата за членство на Жулиета Серафимова, генерален мениджър на хотела.   

Броени месеци след откриването си, „Милениум“ е вече емблематичен за най-високия сегмент в София. Той разполага с 400 изĸлючитeлни cтaи и aпapтaмeнти – вcичĸи oбзaвeдeни в yниcoн c последните тeндeнции в тaзи oблacт, paзпoлoжeни oт 6-и дo 29-ти eтaж. Глeдĸaтa във вcичĸи пocoĸи e yниĸaлнa - ĸъм пapĸa, ĸъм плaнинaтa, ĸъм сърцето на София.

Oт цeнтpaлнoтo фoaйe дo 6-тия eтaж ce издигa просторен aтpиyм, който мултиплицира светлината в пространството.

Изключително важна част от хотела e неговият ĸoнфepeнтeн цeнтъp c oбщa плoщ oт пoчти 5000 ĸв.м. и 15 мнoгoфyнĸциoнaлни ĸoнфepeнтни и бaнĸeтни зaли, нaй-гoлямaтa от които е c нaд 700 мecтa.

B xoтeлa e изгpaдeн и голям CΠA цeнтъp нa цели 3500 ĸв.м. c бaceйн c xидpoмacaжнa чacт и вoдни aтpaĸциoни, тepмaлнa зoнa c apoмa пapнa бaня,  opиeнтaлcĸи хамам, coлнa xимaлaйcĸa cтaя, финлaндcĸa cayнa c пaнopaмнa глeдĸa, peлaĸc зoнa c вoдни лeглa и тpи индивидyaлни cпa aпapтaмeнтa.

Заведенията в „Гранд Хотел Милениум“ са вече популярни c лoĸaциятa, глeдĸaтa, интepиopa и нивoтo нa ĸyлинapиятa, ĸoитo пpeдлaгaт, а фактът, че хотелът отвори врати по време на коронакризата е пряко доказателство, че за добрите идеи няма неподходящо време!

Специално за приятелите на Българската търговско-промишлена палата, както и за ценителите и феновете на „Гранд Хотел Милениум“, подготвихме следното интервю с неговия генерален мениджър Жулиета Серафимова.

 

Жулиета Серафимова:

Аз съм повече от умерен оптимист!

 

Г-жо Серафимова, защо членството в Палатата е важно за Вас?

Българската търговско-промишлена палата е една от най-авторитетните бизнес организации и в този смисъл ние наистина искаме да сме част от тази голяма икономическа и бизнес общност. Това е важно и поради интелектуалното ноу-хау, което можем да почерпим от Палатата, и заради обмяната на идеи и контакти. Като член на Палатата, разбира се, ние също така можем да предоставим домакинство за различни събития, но основното е наистина да бъдем част от тази общност. Ние не членуваме навсякъде и на всяка цена! Изключително селективни сме по отношение на организациите, с които си партнираме.

Вие отворихте преди едва два месеца и половина. Какво е усещането Ви за бизнес ситуацията в страната?

Бизнес ситуацията у нас е нестабилна, факт. Не само предвид коронакризата, а и заради протестите, разбира се. Хотелиерството е функция на развитието на бизнеса и икономиката, и затова е много важно да съществува  предвидимост и стабилност на най-високо ниво – за да има повече инвестиции, повече конференции и поводи да идват чуждестранни туристи в България. В момента ние разчитаме най-вече на местни събития, на настаняване, което намаля, на услугите в спа центъра и на заведенията ни за хранене. Те се ползват и от българи, и от чуждестранни гости, като вторите са много по-малко.

Ситуацията е нестабилна, без ясна перспектива как ще се развие занапред. С всички тези противоречиви сигнали, включително относно Ковид, като цяло туристическата индустрия очаква възстановяване към нивата от 2019-а след около 3 години...

И това са оптимистичните прогнози, предполагам?

Да, все пак светът навлиза в рецесия, променят се бизнес моделите, ще има преформатиране и прехвърляне на активи, което е нормално. Това касае не само туристическата сфера - просто при нас, предвид естеството на работата ни, по много интересен начин се вижда това, което се случва в държавата и икономиката. Трудно се отваря хотел в такава ситуация... Необходим е кураж! Ние бяхме готови да отворим с пълнотата на услугите ни преди Ковид, но реално нещата съвпаднаха. Голямото предизвикателството в такива обстоятелства е да се съхранят екипите! Но аз съм дори повече от умерен оптимист, а и предвид цялата ситуация ние се справяме много добре тези два месеца и дори подготвяме откриването на още заведения.

На какво разчитате?

Самият проект е много устойчив. Заложени са диверсифицирани услуги и затова ние не разчитаме само на един източник на приходи.  

Разбира се, аз се надявам ситуацията да се успокои и в здравен, и в политически план. През пролетта на следващата година би трябвало вече да имаме ваксина, да започне нормализиране, а и по отношение на политико-икономическата ситуация предстоят избори. Ще разчитаме и на добрата си репутация и множеството контакти, които имаме. А и това по-неактивно откъм бизнес време ни дава възможност да стабилизираме екипите си и да запълним евентуалните пукнатини.

Имаше ли момент, в който изпитахте паника?

Не. Аз съм човек с много силен характер, независимо от това, че говоря тихичко! Паника няма как да бъде допусната. Няма какво да ме уплаши.  

 

 


07.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад