Назад

Приключи обявеният от БТПП конкурс за есе за ученици









 

Приключи конкурсът на БТПП за учениците от Националната финансово-стопанска гимназия (НФСГ) и Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) за написване на есе по повод 125 години от основаването на Българската търговско-промишлена палата.

Конкурсът бе част от ежегодната лятна стажантска програма на БТПП, която се проведе в периода 1-15 юли 2020г. През тази година, в условията на COVID-19, стажът се проведе чрез дистанционна форма и подготовка на есе. Темите, по които работиха учениците от двете гимназии бяха:

  • БТПП – 125 години надежден партньор и източник на информация за предприемачите
  • БТПП и еволюцията на предприемачеството в България
  • Ролята на търговските палати в развитието на международното сътрудничество

 

Дейността на учениците по време на обучението включваше и запознаване с дейността на Палатата.

 

Председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов, лично поздрави всички ученици за доброто им представяне в конкурса и благодари на директорите на училищата за отговорността към инициативата на Палатата.

 

Всички участници бяха наградени с парично възнаграждение и получиха удостоверения като четирите най-добри есета бяха отличени и със специални грамоти. Това бяха: Елена Захариева и Георги Василев, ученици от ХII-ти клас на “Национална търговско-банкова гимназия” гр. София и Гергана Видева и Даяна Кирова, от ХII-ти клас на “Национална финансово-стопанска гимназия” гр. София.

Българската търговско-промишлена палата желае на дванадесетокласниците успешно завършване и бъдеща професионална реализация!


12.10.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад