Назад

Среща с баварската асоциация Global Partners Bayern





По инициатива на Стефан Йонков, ръководител на Служба по търговско-икономическите въпроси, Мюнхен, председателят на БТПП Цветан Симеонов разговаря с Андреа Мевалд, председател на управителния съвет на баварската асоциация Global Partners Bayern e.V , и  Бернд Матнер, член на Борда.

Стефан Йонков представи накратко участниците в срещата. Целта е да се договорят  бъдещи съвместни участия в проекти между български и баварски компании.

По време на виртуалната среща Андреа Мевалд разясни, че асоциацията развива своята дейност съвместно с неправителствени организации и различни научни институти. Тя търси развитие на регионално ниво в сферата на автомобилната индустрия, енергетиката, иновативните клъстери и др. Global Partners Bayern eV е иновативна неправителствена организация, ориентирана към проекти, свързани с интернационализация. По-специално работи по проекти в развиващите се страни в Европа, заедно с международни партньори. Уникалната и иновативна организационна структура на Global Partner Bayern e. V. дава възможност за структуриран подход за идентифициране на възможностите за разработване на международни проекти. Това се прави чрез преценяване на икономически и политически рискове, както и на цялостното и междусекторното изпълнение на конкретния проект.

Симеонов представи дейността на БТПП и отбеляза отличното дългогодишно сътрудничесто с германските търговско-промишлени палати, системата от 28 регионални палати към БТПП, доброволния търговски регистър с информация за фирми, формиращи над 50% от БВП на България и над 75% от външната търговия на страната.  Председателят подчерта, че БТПП е 11-та палата в света, лицензирана от Международната търговска камара за сертифициран издател на външнотърговски документи. Представена бе и дейността на дигитализирания Арбитражния съд при БТПП. Участниците бяха също така запознати и с членството на БТПП в различните международни организации, като Европалати, Международната търговска камара в Париж и Международната организация на работодателите.

Бе договорено бъдещо партньорство в интерес на компаниите от България и Бавария. Очаквайте скоро повече информация.

 

 


21.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад