Назад

Успешно приключи обучението, организирано от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия







Приключи серията от уебинари, свързани с партньорството след ковид-пандемията, бъдещето на дигиталната търговия и обменни срещи за страните от ЦИЕ, организирани от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT). В шестата част от онлайн семинарите, експертите от търговските палати бяха запознати с добрите примери за партньорство, което провинция Тиендзин е изградила със страните от ЦИЕ, както и бяха проведени онлайн двустранни срещи с представители от Китай.   Провинцията е разположена на западния бряг на Тихия океан и е с население от над 15 млн. души, а създадената Зона за свободна търговия на пристанището, спомага за икономическата интеграция и глобализация в страната. Зоната в провинция Тиендзин е и много важен коридор за страните, които нямат излаз на море. Неслучайно голям брой световни компании са се установили и позиционирали в свободната зона на пристанище Тиендзин.

България беше дадена като добър пример за сътрудничество в областта на селското стопанство.

Част от останалите теми в програмата на серията обучения бяха фокусирани към тенденциите в международната икономика, които се наблюдават по време на пандемията; дигиталната търговия като водеща в иновациите и развитието на двустранните отношения между Китай и страните от ЦИЕ; мерките, прилагани от Китай за подпомагане на бизнеса и търговията и др.

В закриването на уебинара взеха участие редица официални лица. Припомняме, че  главният секретар на БТПП Васил откри четвъртата сесия на уебинара, като отбеляза отличното сътрудничество с партньорите в Китай, а също и доброто взаимодействие с Посолството на Китайската народна република в София. Китай е дългогодишен и надежден бизнес партньор, с нарастващ потенциал и е най-големият ни търговски партньор от Азия.


18.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад