Назад

В БТПП е открита изложба на Десислава Янакиева







По инициатива на Съвета по иновации при БТПП в мраморното фоайе на палатата бе открита изложба на младата художничка от Пловдив Десислава Янакиева.

Изложбата бе открита от Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, който подчерта, че БТПП е насърчавала винаги българските живописци и им е предоставяла място в центъра на София за творческа изява. Творчеството на Десислава Янакиева представи известния български изкуствовед, проф. Чавдар Попов, който е преподавател в Националната художествена академия. Той подчерта, че художничката печели почитатели със своя неповторим колорит в своите картини, както и с новаторство в живописната техника и изрази своето предпочитание към нейните пейзажи и натюрморти.

Доц.Йосиф Аврамов, съпредседател на съвета посочи, че е впечатлен от специфичния изящен стил на младата авторка, като сподели впечатленията си и от цялостното художествено творчество на художничката, както и пожела нови творчески успехи. Тя е завършила Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, гр.Пловдив, Националната художествена академия в столицата, специалност „Живопис“, а от пролетта на 2020 г. е действащ член на Съюза на българските художници, катедра „Живопис“


15.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад