Назад

Българският еврокомисар г-жа Мария Габриел отправи покана за участие на бизнеса в Европейските дни на иновациите



Г-жа Мария Габриел участва в кръгла маса на тема „Политиката на ЕС за развитието на иновациите в Програмен период 2021-2027 г. и мястото на Република България в този процес, организирана от Българската търговско-промишлена палата, Съвета по иновации и Enteprise Europe Netwrok“

Подготвяме с екипа ми нова възможност за използване идеите на Програма 2020. А онези които оценяват проекти от Централна Източна Европа ще трябва да познават условията, в които ще се изпълняват тези иновационни инициативи. Искам също да дадем възможност на онези фирми и консорциуми, които ще кандидатстват да ги защитят по прозрачен начин.

Чувствителна съм към тези срещи и благодаря за тях защото всичко, което ми е казано от представителите на бизнеса съм се опитала да го включа в разработката на идеите за зелен преход.

Още е отворена регистрацията за обсъждането на Европейските дни на иновациите , което е годишното събитие на моя екип, като предвиждаме да е 22 или 24 септември. Тогава ще видите много интерактивни представяния в това издание, което ще е изцяло виртуално

Беше дадена предварителна информация за програми в процес на реализиране, което е важно с оглед на подготовката на идеи за кандидатстване.

Видео запис на участието на г-жа Мария Габриел може да проследите от тук

 


11.09.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад