Назад

Работодатели имат възможност да наемат хора от трети страни





Българската търговско-промишлена палата, заедно с партньорите си от Върховния комисариат за бежанците на ООН предлага сътрудничество на български фирми, желаещи да наемат хора от трети страни, включително мигранти и бежанци. Те могат да заемат свободни работни места в ресторанти и други места за хранене, хранителни магазини, фирми за онлайн услуги, търговия, кол центрове, производство и др. -  както в София, така и в страната.

Хората, търсещи работа, са от Сирия, Нигерия, Пакистан, Русия, Ирак, Афганистан, Палестина, Йордания, Ливан и др. страни. Владеят български, английски, френски и други езици в различна степен. Сред тях има както завършили висше образование, така и с гимназиална подготовка.

При интерес да наемете служител от трета страна, можете да попълните формуляр и да се свържете с:

БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg
или г-жа Емилия Братанова ван Хартен, специалист интеграция, ВКБООН – София, тел.: 02 980 24 53, e-mail: BRATANOV@unhcr.org.

Инициативата е по линия на проект ERIAS - План за действие за интеграция на бежанци, и има за цел подпомагане контактите между работодатели и  служители - граждани от трети страни.

 

 


10.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад