Назад

Иван Яхнаджиев преобрази с картините си офиса на Палатата

В продължение на 2 месеца изложбата ще зарежда с настроение посетителите и гостите на БТПП






 

По инициатива на Съвета по иновации в мраморното фоайе на БТПП е подредена изложба на един от известните български художници - Иван Яхнаджиев. При откриване на експозицията председателят на Палатата Цветан Симеонов отбеляза, че БТПП  по традиция насърчава  и подкрепя българските художници, като им предоставя място за творческа изява в центъра на София.

За творчеството на авангардния художник говори галериста Цена Бояджиева, внучка на класика на българската живопис Златю Бояджиев, като показа негово неизвестно платно.

Сред  гостите на откриването  беше и проф. Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание, който подчерта, че авторът печели почитатели с неповторимия колорит на творбите си, с новаторството в живописната техника.

Доц. Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации, сподели впечатленията си от над 500-те творби, които е видял в ателието на художника, както и от вдъхновението, с което той преподава на бъдещи млади художници от Италианския лицей в кв. Горна баня в столицата.

На откриването на изложбата бе представена и дебютната книга на младия автор Явор Янесовски – „Чакани вселени“,  с илюстрации на Иван Яхнаджиев.

Картините са на разположение за посетители в мраморното фоайе на БТПП всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 ч. в продължение на 2 месеца.

 


08.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад