Назад

Новоназначеният посланик на Република Аржентина на първа среща в БТПП







Среща в БТПП с новоназначения посланик на Република Аржентина Н.Пр. Алфредо Атанасоф се проведе тази седмица. Цветан Симеонов, председател на БТПП се срещна с дипломата и представители на Посолството на Аржентина в София.

Симеонов представи БТПП като най-старата бизнес организация в страната, която тази година отбелязва 125-та си годишнина.

Дипломатът заяви готовност да подпомогне развитието на двустранните икономически отношения, обусловени и от сключеното през 2016 г. Споразумение за сътрудничество между БТПП и аржентинската търговска камара по време на посещението на тогавашния президент на България Росен Плевнелиев в Южна Америка.

Председателят на БТПП подчерта отличното сътрудничество с Посолството на Аржентина в София. Преди броени дни той връчи почетна диплома на Н. Пр. Алберто Труеба, посланик на Република Аржентина в София по повод приключване на неговия мандат у нас.

Посланик Атанасоф сподели, че е започнал срещи с български фирми, които имат делови отношения с аржентински партньори. Наскоро е провел среща с Пламен Павлов, председател на Българската газова асоциация. Предстоят срещи с вносители на селскостопанска техника, медна руда и др.

Симеонов разясни възможностите на българските фирми в сектори като: енергетика, възобновяема енергия, третиране на води, безизкопни технологии, машини за преработка на селскостопанска продукция и др.

Бе договорено организиране на онлайн бизнес събития с информационен характер и с цел провеждане на двустранни бизнес срещи. При интерес за участие в тези събития, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg


07.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад