Назад

Нови гаранции на биосигурност в бизнеса бяха представени в БТПП









В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между управителя на Нортика ЕООД Милен Димитров и Председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов. Председателят на БТПП представи дейността на Палатата, услугите, които се предоставят за бизнеса и възможностите в  подкрепа на българските производители чрез създаване на надеждни контакти в системата на БТПП от регионални палати и браншови организации.

Бе разгледана възможността да се направи демонстративно представяне на продукти на фирма Нортика пред заинтересовани компании. Фирмата консултира общини в областта на отпадъците с цел тяхното намаляване преди депониране, както и се занимава с възможностите на озона, като един от най-мощните дезинфектанти. Природата естествено е създала озона като средство за защита и неговото приложение особено при днешните условия е гаранция за сигурност. Поради очакването периодът на разпространение на COVID-19 да е по-дълъг, полезността от озонови генератори и биосигурност за бизнеса е от изключително голямо значение.

Компанията си партнира с испански производител на озонови генератори с над 15-годишен опит в областта на озона и неговите приложения. В момента озонът все още не е толкова познат като средство за биосигурност в България, въпреки че е по-мощен дезинфектант от хлора и белината. Озонът се справя успешно с вируси, бактерии, спори, гъби, плесени, акари, алергии от кучета, котки, цветен прашец. Дезинфекцира вода за пиене и басейни. Свързва миризмите и те просто изчезват - не ги маскира. Помещенията след озониране са клинично чисти. Клиенти на компанията са "Демакс" АД, вносителите на Тойота за България, дентални кабинети, хотели, почистващи фирми, частни клиенти и др. Озонирането на големи площи и помещения е от голямо значение за биосигурността на бизнеса и клиентите. Озоновите генератори намират голямо приложение в млекопреработвателния и месопреработвателния сектор, текстилната индустрия, транспорта. Особено успешно е използването за хотели, спортни зали, театри, киносалони и други.

С параметри, характеристики и форми на приложение на озоновите генератори на Нортика ЕООД може да се запознаете на сайта на компанията https://ozonesystems.eu


10.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад