Назад

БТПП, Съвета за инвестиции и ЕБВР заедно за „Know how to… in a crisis“Българската търговско-промишлена палата, Съветът по инвестиции и Европейската банка за възстановяване и развитие осъществиха второ съвместно събитие от началото на 2020 г. насочено към микро, малки и средни предприятия. В електронна среда бе представена програмата на ЕБВР, под надслов Know how toin a crisis, която  обединява важна информация в централизиран хъб, където предприемачите могат да получат практическа помощ, включително обучителни материали и съвети за справяне с кризата от ключови експерти.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов изрази удовлетворение за устойчивостта в сътрудничеството между палатата, Съвета по инвестиции и ЕБВР и подчерта важността на тези действия, чиято основна цел е срещане на интересите на фирмите, които имат нужда от финансиране на своите идеи с тези на инвеститори и финансови институции на различни нива.

Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към БТПП информира, че организацията обхваща различни институции, които подпомагат частни инвестиционни или финансови проекти.

Гергана Стаменова, анализатор в офиса на ЕБВР в София представи програмата  Know how toin a crisis. Тя се намира на специално разработена обучителна платформа и предлага практически съвети и бизнес информация за малки фирми, когато се нуждаят от нея.

Платформата, също така, предлага информация за финансова подкрепа, налична от правителствата и банките в 30 страни, в които ЕБВР оперира.

Програмата се фокусира върху 5 бизнес области за управление на кризата: клиенти и доставчици; основи на финансовия мениджмънт; финансиране на компанията; служителите – твоят ключов актив; мениджмънт и предизвикателства пред лидерството.

Инструментите включват:

  • Интерактивни кратки обучения с въпроси, практически насоки и средства за бизнес планиране
  • Видео записи на експерти от различни сектори, споделящи своя опит в управлението на бизнеси по време на криза и не само
  • Информация за местни източници на финансова подкрепа
  • Допълнителни ресурси от водещи организации, партньори на банката

Те са разработени на различни езици, включително английски, руски, турски и др.

Допълнителна информация ще откриете тук.


02.07.2020 г.
Назад