Назад

В подкрепа на българо-турските търговски отношения



Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с представители на ръководството на Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) - Бранимир Младенов и Серхан Серт, зам.-председатели.

В рамките на разговора беше обменена полезна информация за предизвикателствата пред фирмите, които развиват българо-турските търговско-икономически и инвестиционни отношения в настоящия момент на световна криза. Симеонов сподели някои от предприетите от БТПП действия за подпомагане на фирмите в страната в този период на трудности.

Гостите информираха, че през месец май БТТИК е подписала меморандум за сътрудничество със Съвета на турските търговски, промишлени палати и стокови борси /TOBB/, който предвижда разширяване на връзките между съюза и смесената камара. Цветан Симеонов подчерта, че ТОВВ е основен и дългогодишен партньор на БТПП на ниво национална палата и Асоциация на европейските ТПП /ЕВРОПАЛАТИ/.

Бяха обсъдени и отношенията с Турско-българския бизнес съвет към DEIK, с чието ново ръководство председателят на Палатата имаше среща през май.

До възстановяването на нормалното ежедневие последващи събития и срещи ще се провеждат дистанционно, за да се подпомагат фирмите от двете страни във възобновяването или създаването на нови бизнес контакти.

 

При интерес за участие в бъдещи онлайн събития, насочени към контакти с турски партньори можете да се свържете с: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


02.07.2020 г.
Назад