Назад

Регионална европейска среща на световните търговски центрове





Представители на Българската търговско-промишлена палата, която е асоцииран член на Асоциацията на световните търговски центрове /АСТЦ/, взеха активно участие в регионална европейска среща на световните търговски центрове, осъществена онлайн в началото на седмицата. В нея се включиха повече от 30 световни търговски центрове и над 50 участници от Антверпен, Балеруп, Барселона, Брест, Брюксел, Дъблин, Женева, Геноа, Грибралтар, Гьотеборг, Истанбул, Леуварден, Лил, Лисабон, Лугано, Малпенса, Никозия, Мец, Саарбрюкен, Москва, Осло, Париж, Пескара, Бретан, Ротердам, София, Хага, Триест, Твенте, Варшава.

Сред основните теми на срещата бяха приоритетите на организацията да подкрепя бизнеса, дори и в трудни времена, да се насочи към дигитална глобализация и да подпомогне обмена на добри практики между световните търговски центрове в Европа.

По време на дискусията представителите на БТПП информираха за настоящото икономическо положение в страната и как БТПП като асоцииран член на АСТЦ е в помощ на фирмите. Бе подчертана активната работа по установяване на връзка между базите данни, които БТПП е разработила и поддържа със своите партньори от GS1 България – Търговски регистър на членовете на палатата и продуктов каталог БГ Баркод.

В събитието взе участие и Робин ван Пуиенброек – новоназначен изпълнителен директор бизнес развитие на АСТЦ. С опита си в международни компании и организации той ще насочи усилията си към корпоративното развитие на асоциацията, която обхваща мрежа от 320 световни търговски центрове в 88 страни.

Участниците в срещата се запознаха и с мобилно приложение, разработено от СТЦ Триест, което осигурява постоянна връзка между световните търговски центрове и техните членове и партньори. Очаквайте допълнителна информация по темата.


01.07.2020 г.

Още новини:

Видео:

Назад