Назад

Аржентинско-български бизнес форум на високо равнище в Буенос Айрес

Споразумение за сътрудничество подписаха председателят на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателят на аржентинската търговска камара Мануел Ривейра в присъствието на българския държавен глава Росен Плевнелиев и министъра на икономиката Божидар Лукарски. Споразумението бе сключено по време на състоялия се днес в Буенос Айрес  Аржентинско-български бизнес форум, организиран от Търговската камара на Аржентина, Посолството на България в Аржентина и БТПП.
 
Българският президент отбеляза, че не е случайно, че България е първата държава от ЕС, която осъществява официално посещение на най-високо равнище след началото на политическите промени в Аржентина. „Идваме с ясна цел и стратегия - България предоставя възможности на Аржентина на най-ниска цена да стъпи на най-богатия пазар в света – европейския“, каза президентът Плевнелиев.
 
Икономическата панорама в двете страни бе представена от  министъра на икономиката Божидар Лукарски и Матиас Болис Уилсон, началник на отдел "Икономика" на Търговската камара на Аржентина. Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи инвестиционния климат в България.
 
Във форума участваха 137 аржентински и 20 български фирми и продължи с двустранни срещи на деловите среди.  
 

04.02.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад