Назад

Акцент върху развитието на стартъп компаниите у нас



Финансов форум на тема „Иновативни подходи в сферата на финансирането на МСП и в частност на стартъп компаниите“ се проведе в БТПП по инициатива на Съвета по иновации при Палатата и Enterprise Europe Network.

Форумът беше открит и модериран от доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП, a встъпителната презентация бе на Лора Ачева, зам.-началник отдел „Кредитиране на МСП” в Централното управление на Райфайзенбанк в София. Докладът й покри темата „Представяне на кредитните продукти за МСП“, като участниците във форума бяха запознати и с условията за участие в конкурса „Елевейтър лаб“ на „Райфайзен Централ Банк“, Виена, за стартъпи в страните от Централна и Източна Европа.   

Втората презентация - „Фондове за рисков капитал в България“, бе на Христо Стоянов, представител на Европейския инвестиционен фонд, Люксембург, и ръководител на офиса му в София.  

Светослав Димитров, Член на УС на Българската финтех асоциация и на Съвета по иновации при БТПП, както и съсобственик в няколко финтех компании, представи темата „Развитие и перспективи на финтех индустрията в Република България“. Той запозна участниците във форума с някои възможни предимства на извършването на плащания през финтех компании.

Обстойна презентация на тема „Фондове за финансиране на МСП и стартъпи“ направи Ангелина Тодорова, началник на Звено „Координация“ при Фонда на фондовете.

На свой ред Константин Джелебов, СЕО на Финтех компания „Файър“ представи темата „Дигитални плащания, такси, касови бележки и вечен ли е наложеният платеж в България?“, а главен асистент д-р Никос Караян от департамент „Икономика“ на Нов български университет се спря върху  „Представяне на програмата на новата специализация по финансов мениджмънт за стартъпи в Нов български университет“.

Последната презентация бе на Иван Жабински, управител  и съсобственик на стартъп компанията „Елбул“ - “Иновативни подходи при изготвянето на софтуер на зарядни станции за електромобили, прилагани от стартъпа „Елбул“.

След форума беше проведена дискусия, в която участие също взеха Петър Михайлов от Фонда на фондовете, Румен Арсенов - член на УС на БТПП и собственик на стартъп в областта на дигиталните технологии, Ангел Ангелов, член на Съвета по иновации и собственик на стартъп и др.

 


26.11.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад