Назад

Нови приложения на стандартите GS1 представят на Регионален форум „GS1 в Европа“







В Милано започна Регионален форум GS1 в Европа 2019. Домакин на тазгодишното издание е GS1 Италия, а участниците са представители на индустрията и на GS1 организации от Европа и Азия. В четири дни са предвидени срещи по актуални теми относно внедряването на глобалните стандарти GS1 в различните сектори, напредъка на различните национални организации и връзката с бизнеса.

Форумът бе открит официално с пленарна сесия, по време на която фокусът бе върху приоритетите на Организацията  и пресечната точка с приоритетите на бизнеса.  Алесандро Д’Есте, президент и изп. директор на италианската компания на световния шоколадов гигант “Фереро” и президент на борда на GS1 Италия, говори за новите предизвикателства пред големите компании: запазване на доверието и добрата репутация, новия Купувач, новите канали на търговия, управлението на данните и ефективната интеграция.

Антонио Казанова,  изп. директор на международната корпорация “Uniliver”, представи иновативни решения и кампании от брандовете на корпорацията. Като приемат, че прилагането на принципите на кръговата икономика е задължителен ориентир,  от особено значение е споделянето на информация за продуктите да става на базата на стандартите на GS1. Това е предпоставка, че за клиентите/потребителите ще се  гарантират уникална идентификация на продуктите и качествени данни за тях.

Внимание бе отделено на услугата  GS1 Activate и приложението й в различните държави. Със своя продуктов каталог БГ Баркод,  за качествена продуктова информация съгласно приетите задължителни атрибути на GS1, България се нарежда редом до развити страни като Франция, Италия, Холандия и Германия. От GS1 Франция отбелязаха тенденцията, че близо 70% от новорегистрираните фирми попълват продуктови данни в платформата, разрешават данните им да бъдат публични и генерират повече трафик и внимание към продуктите си онлайн.

Бяха представени и проекти за нови възможности за приложение на стандартите GS1, които се откриват в секторите на енергетиката, транспорта и логистиката и инженерните науки, като бяха приведени успешни примери от практиката през 2019г.

 

 


15.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад