Назад

Нов стимул за сътрудничество между България и Черна гораПредставители на ръководството на новосъздадената Българо-черногорска търговско-промишлена палата  - Надежда Ванева, председател, Юлиан Ефтимов, член на УС и адв. Валентин Савов, член на УС, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата – Цветан Симеонов, възможностите за активизиране на сътрудничеството между България и Черна гора.

Гостите информираха за регистрирането на Българо – черногорската търговско-промишлена палата, като представиха и предстоящите й планове и инициативи, сред които е „Дни на България в Черна гора" /11-13 ноември 2019г./.

Обсъдени бяха неизползваният потенциал в двустранните търговско-икономически отношения, както и секторите от взаимен интерес - хранително-вкусова промишленост, винопроизводство, туризъм и др.

Цветан Симеонов изрази готовността на БТПП за подкрепа на новосъздадената Българо-черногорска търговско-промишлена палата, за присъединяването й към Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП, както и за съдействие на бизнеса от двете страни.

 


14.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад