Назад

Стратегията за развиване производството на резервни части за автомобилостроенето е перспективна







Цветан Симеонов беше сред официалните гости при откриването на най-голямото автомобилно събитие за годината - Автосалон София 2019. Общо 75 фирми, свързани с автомобилната индустрия, показват до 20 октомври своята продукция в "Интер Експо Център", като посетителите имат възможност за тест-драйв на 150 автомобила.

БТПП счита, че България не трябва да се разочарова от една очаквана, но нереализирана инвестиция в автомобилния бранш, защото страната ни не е в лоши позиции. Симеонов напомни, че имаме над 240 предприятия, които произвеждат автомобилни части. „Докато в условията на жестока конкуренция някои марки могат да дадат и жертви, обвързването с една само марка е рисковано, защото не се знае кой може да пострада. Докато броят на марките в света е сравнително ясен, производителите на авточасти могат лесно да се преориентират, защото хората ще трябва да карат автомобили и да имат резервни части за тях. Така че стратегията за развиване производството на резервни части и компоненти за автоиндустрията е перспективна”, отбеляза Симеонов.

Цветан Симеонов отдели специално внимание на 100-годишния юбилей на Citroen, които носят уверено своето наследство и традиция да разчупват наложените кодове, като предлагат нови концептуални модели. По случай своя юбилей Citroen разкрива ексклузивна колекционерска серия Origins, която в България се предлага за следните модели от гамата: C3, C3 Aircross Compact SUV и C4 Cactus. Тези модели  демонстрират идентичността на марката Citroen и са носители на програмата за цялостен комфорт - Citroën Advanced Comfort®.

Информация за Автосалон София 2019 можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/


11.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад