Назад

Конференция на почетните консули на България



Главният секретар на БТПП Васил Тодоров взе участие в Конференция на почетните консули на Република България, която се организира от Министерство на външните работи. Специално за събитието в София пристигнаха над 70 почетни консули, представляващи страната ни в 45 държави. Целта на мероприятието бе да се направи преглед на дейността им зад граница, да бъдат обменени полезен опит и практики, както и да се представят актуалните тенденции във външната политика, икономиката, търговията, туризма и инвестиционните възможности на България.

В панела, посветен на работодателските организации в България, Васил Тодоров представи структурата и дейността на Палатата. Акцент бе поставен върху редицата услуги, които БТПП предлага в полза на бизнеса и които могат да бъдат основа за сътрудничество с почетните консули.

Главният секретар на Палатата обстойно представи единния доброволен търговски регистър на БТПП, търговските документи, които Палатата издава – АТА карнети, сертификати за форсмажор, регистрация на търговските представителства на чуждестранните лица, предимствата на дигитализирания Арбитражен съд и др. Предоставени бяха информационни материали относно услугите на БТПП, както и брошури на Палатата с водещите фирми в българската икономика, мястото на България в различни международни класации и календар с панаирите и изложенията в страната ни.

 


15.10.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад