Назад

Обсъждане на двустранните търговски връзки България – Русия



Александър Александров, почетен представител в България на Търговско-промишлената палата  на Руската федерация, посети БТПП и обсъди с председателя Цветан Симеонов, възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения.

Александър Александров предостави последните издания на ТПП на Руската Федерация, сред които Специален сборник с информация относно промишления потенциал на руските региони за 2018/2019г.  - Промышленный потенциал регионов Российской Федерации. ТПП России: без отрыва от производства 2018-2019

Направен бе обзор на икономическото сътрудничество между двете страни, като бе констатиран потенциал за развитие на двустранните търговските връзки. Дискутирани бяха още конкретни мерки и проекти за насърчаване на сътрудничество между бизнеса от двете страни, както и необходимостта от регулярен обмен на информация за възможностите за бизнес и инвестиции в България и Русия.

По време на работната среща бе обсъдена и програмата на XVII-та сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която се провежда днес и утре в  резиденция "Евксиноград" край Варна. Съпредседатели на комисията са Теменужка Петкова, министър на енергетиката, от българска страна, и Денис Мантуров, министър на промишлеността и търговията, от руска страна. Успоредно със заседанието на междуправителствената комисия ще се проведе и българо-руски бизнес форум.


16.09.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад