Назад

БТПП препоръчва на фирмите да се включат в проучване на ЕВРОПАЛАТИ

Относно пречките пред трансграничния бизнес в рамките на Единния пазар на ЕС


Единният европейски пазар съществува вече 25 години. За съжаление, европейските фирми все още са несигурни за правят бизнес в страни извън ЕС. Законодателство, обременяващи процедури, неясни изисквания, това са само някои от причините, които пречат на пълноценното използване на потенциала на Единния пазар. Почти 70% от предприемачите в Европа са на мнение, че единният пазар не е достатъчно добре интегриран.

Европейската комисия подготвя началото на новия законодателен период през ноември тази година под ръководството на председателя Урсула фон дер Лайен. Настоящото проучване има за цел да оцени недостатъците на Единния пазар и да подпомогне Европейската комисия да постави точните политически цели за преодоляването им.

Проучването се провежда он-лайн до 25 септември 2019.  Попълването на въпросника на български език отнема по-малко от 10 минути.

БТПП благодари предварително за Вашето участие в проучването и ще Ви информира за обобщените резултати, след като бъдат представени от Европалати.


10.09.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад