Назад

Кенийски дипломати посетиха БТПП





В БТПП се проведе среща с дипломати от Посолството на Кения в Берлин, акредитирано за България. Председателят Цветан Симеонов разговаря с Матилда Лийембе, министър, и Лидия Одиамбо, министър-съветник, като в срещата участва и почетният консул на Кения в България Ивайло Дерменджиев, който е и член на УС на БТПП и на Президиума на АС при БТПП.

Симеонов запозна гостите с работата на Палатата и отношенията й с партньорски организации от Кения. Матилда Лийембе представи четири области, които са ключови за развитието на Кения в момента: насърчаване на производството и преработвателната промишленост в страната; хранително-вкусова промишленост и селско стопанство; осигуряване на жилища за всички жители на африканската страна, както и универсално здравеопазване.

Бяха обсъдени сектори от взаимен интерес, сред които селското стопанство, внос на кафе, чай, ядки и др. хранителни стоки, инженерингови дейности, възобновяема енергетика, информационни технологии и др.

Дипломатите информираха и за предстоящо посещение на високо държавно ниво от България в няколко африкански страни, включително Кения. БТПП ще предостави допълнителна информация, когато е налична. За контакти: тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg


16.09.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад