Назад

БТПП обсъди бъдещо сътрудничество с ТПП на гр. Тченджоу

Една от най-големите компании за производство на порцелан прояви интерес за партньорство с български фирми
Българската делегация от мениджъри и експерти, представители на браншовите организации и членовете на Палатата в Китай, посети град Тченджоу, област Фуцзян. Те проведоха среща с ТПП на гр. Тченджоу (Quanzhou Quanyong Enterprise Chamber of Commerce), по време на която бе обсъдена възможността за подписване на меморандум за партньорство и сътрудничество между двете палати. От българска страна Красимир Кирилов, ръководител на делегацията и председател на Видинска търговско-промишлена палата, изрази надежда за добро бъдещо партньорство.

По време на срещата бяха представени функциите и услугите на двете палати. Към настоящия момент в Палатата в Тченджоу членуват 500 компании, като основната ѝ цел е да подпомогне местните предприемачи. На срещата присъстваха и представители на бизнеса, които проявиха интерес към стокообмена между двете страни, към възможностите за партньорство в търговията на текстилни изделия и обувки, внос на суровини от България и износ на порцелан. Една от най-големите компании за производство на порцелан прояви интерес за партньорство с български фирми. Също така беше обменен опит и в електронната търговия. 

По време на срещата бяха обсъдени въпроси относно правилата и принципите на арбитражното производство в България.

Семинарният ден продължи със среща в Quanzhou Jingzhun Machinery Limited Company, производител на машини за текстил. Компанията е създадена преди повече от 15 години и инвестира средства за научно-изследователска дейност за производство на нови продукти. Компанията изнася за САЩ, Германия и Мианмар. Търси партньори от България и Русия, чийто пазари са атрактивни за износ. На делегацията беше показана и производствената база, в която се произвеждат машините. 

В края на деня беше предвидено посещение на международна детска градина, собственост на местни представители на бизнеса. Участниците бяха поканени да дегустират пречистена вода, в която се съхранява каменна гъба, добивана на 500 м. дълбочина, известна с лечебните си свойства.

Обучението на мениджърите и експертите, представителите на браншови организации и членовете на палатата ще продължи в град Фуджоу. Посещението на българската делегация в Китай е по повод на обучителна програма, която ще продължи до 9 юли т. г. и се реализира благодарение на покана на Министерство на търговията на Китай.


03.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад