Назад

Възможности за сътрудничество с партньори от Иран

Среща с председателя на Ирано-Българската Бизнес Асоциация


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща със Саеид Хадаеи,  председател на Ирано-Българската Бизнес Асоциация. По време на срещата бе дискутирано състоянието на търговско–икономическото сътрудничество между България и Иран.

Саеид Хадаеи предостави информация и снимков материал за проведени срещи през месец май тази година между ръководството на Ирано-Българската Бизнес Асоциация и компании членове на регионални търговско–промишлени палати от Иран. Той информира за проведен форум в Исфахан, Иран, със съдействието на Isfahan Chamber of Commerce, Industries, Mines & Agriculture. Участвали са приблизително 15 фирми, занимаващи с производство на индустриално осветление, производство на нефтопродукти, дистрибуция и търговия. Саид Хадеи е разяснил на присъстващите за ползите от двустранните търговско-икономически отношения между България и Иран.

Второто събитие, за което Саеид Хадаеи предостави информация, бе провеждането на кръгла маса в област Язд, Иран, с производители на млечни продукти и производители на теракот. Иранските производители на млечни продукти от област Язд имат интерес да се възползват от знанията и опита на българските си колеги и съответно да подобрят качеството на продукцията си. Производителите на теракот имат интерес да изнасят продукцията си за България и отделно чрез България да достигнат до други европейски пазари. Производителите и от двата сектора са заявили готовност за преговори с български фирми от бранша.

Председателят на Ирано-Българската Бизнес Асоциация предостави информация и за провелия се форум в Tehran Chamber of Commerce, Industries, Mines & Agriculture, на който са взели участие приблизително 40 големи организации и фирми в областта на нефтената и газовата промишленост, информационни технологии, туризъм, машиностроене, хранително-вкусова промишленост, търговия, инвестиции. Голяма част от присъстващите са проявили интерес да посетят България, за да опознаят бизнес климата и да се срещнат с потенциални партньори.

Заинтересованите от сътрудничество с посочените по-горе сектори български компании могат да се свържат за повече информация с: 

Ирано-Българска Бизнес Асоциация

Тел.: (02) 944 51 31, 944 51 32
Факс: (02) 944 51 30
e-mail: 
info@irbgba.org
web: www.irbgba.com

 


27.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад