Назад

Посещение на Конфедерацията на предприятията и предприемачите на провинция Фуцзян, Китай





Преставители на Българската търговско-промишлена палата, фирми и браншови асоциации посетиха Конфедерацията на предприятията и предприемачите във Фуцзян, Китай. Българската делегация бе посрещната от нейния президент г-н Джийминг Лин и вицепрезидента г-н Гуо Гуохуа. Те представиха Конфедерацията, както и услугите, които тя предоставя. Основните цели на организацията са да играе ролята на мост между бизнеса и държавата, да подпомага технологичните иновации на предприятията и да насърчава бизнес сътрудничество с други фирми и организации на местно и международно ниво. Г-н Гуохуа сподели също така, че Конфедерацията е организация с нестопанска цел, обхващаща предприятия и предприемачи от различни сектори, включваща много експерти и обществени фигури. В Конфедерацията членуват 38 000 фирми.

Представителите на българската делегация представиха в детайли услугите на БТПП, като бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете страни, вкл. по време на двустранни бизнес мисии, изложения и различни инвестиционни проекти. Г-н Кирилов, ръководител на българската делегация, наблегна на факта, че дипломатическите отношения между България и Китай продължават вече 70 години. Мария Гочова, експерт в Търговски регистър към БТПП, представи дейността на Палатата и обърна внимание на най-важните икономически показатели на България. Диляна Герджикова, експерт в регионална палата Пловдив, представи икономическите предимства на областта и кое прави региона подходящо място за инвестиции.

През уикенда участниците бяха запознати с макроикономическото развитие на Китай от д-р Уи Гуопей, съветник в Китайската народна банка. Той представи интересни и важни икономически показатели, както и фискалната политика на страната. Историческото развитие и кариера на търговците от региона бе представено от лектора Хю Джедин.Третата лекция през уикенда бе водена от вицепрезидента на Конфедерацията г-н Гуо Гуохуа, който представи интересни данни за организацията. Посещението на българската делегация в Китай е по повод на обучителна програма, която ще продължи до 9 юли т. г. и се реализира благодарение на покана на Министерство на търговията на Китай.

Обучението продължава в посещение в гр. Тченджоу и посещение на местната търговска палата.


02.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад