Назад

Бизнес делегация, придружаваща Президента на Република България в Китай

Във фокуса на разговорите ще бъдат и перспективите за увеличаване на китайските инвестиции в България


Бизнес делегация, придружаваща Президента на Република България – Румен Радев по време на неговото официално посещение в градовете Далиен, Пекин и Шанхай, отпътува вчера за Китайската Народна Република. Държавното посещение се осъществява по покана на китайския президент Си Дзинпин  и ще бъде в периода от 1 до 5 юли 2019г.

Във фокуса на разговорите на президента Румен Радев с представителите на китайските държавни институции и бизнеса ще бъдат и перспективите за увеличаване на китайските инвестиции в България и по-нататъшното насърчаване на контактите между бизнеса.

Делегацията, организирана от БТПП съвместно с Администрацията на Президента, включва представители на бизнеса от секторите информационни технологии, финанси и банкиране, селско стопанство, транспорт и инфраструктурни проекти, туризъм, консултантски и правни услуги и др.

По време на официалното посещение представителите на бизнеса ще вземат участие в Световния икономически форум в гр. Далиен, бизнес форуми в градовете Далиен, Пекин и Шанхай, организирани съвместно с Китайския съвет за насърчаване на международнатата търговия и със съдействието на Посолството на България в КНР и Службите по търговско-икономически въпроси в Пекин и Шанхай, както и посещения на водещи фирми в Китай.

БТПП ще информира допълнително за програмата на посещението и осъществените срещи.


01.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад